top of page
  • Foto van schrijverMano Radema

IND vernieuwt basisopleiding voor hoor- en beslismedewerkers1 september 2021


Vandaag, 1 september, start de IND met een vernieuwde Basisopleiding Asiel. Jaarlijks zullen er zo´n 200 nieuwe medewerkers getraind worden door 25 trainers. De opleidingsduur is korter, de leerstof breder, en de medewerkers gaan eerder (na 6 weken), onder intensieve begeleiding, meelopen in de praktijk. Daarnaast worden innovatieve middelen zoals podcasts, e-learnings en hybride leervormen ingezet, zodat er tijdens de training meer ruimte is voor intervisie.


Taskforce eerst De eerste groep bestaat uit 80 medewerkers die voorheen werkzaam waren in de Taskforce, tijdelijk opgericht om oude asielaanvragen versneld te verwerken. Deze medewerkers hebben veel praktijkkennis van een specifiek onderdeel van de procedure (bijvoorbeeld kennis van een bepaald land), en worden nu opgeleid om integraal inzetbaar te zijn in het asielproces. Vanaf 1 november volgen alle nieuwe IND-asielmedewerkers de nieuwe opleiding.

Wendbaar en flexibel Tijdens de opleiding komt het volledige werkveld, inclusief actuele praktijkvoorbeelden, van de IND aan bod. Doel is de toekomstige hoor- en beslismedewerkers voor te bereiden op het complexe krachtenveld waar ze in de praktijk mee te maken krijgen, zodat ze wendbaarder zijn en flexibeler kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen. ´Er wordt een op maat, modern en kwalitatief hoogwaardig opleidingsprogramma aangeboden. Hierdoor kunnen collega's van de IND nog meer op een eigen manier leren, persoonlijk begeleid door experts van de IND´, aldus Mano Radema, programmanager bij de IND Academie.


Meer opleidingen

De IND Academie is opgericht in juli 2021. Na de vernieuwde asielopleiding zullen meer trainingen volgen, die er allemaal op gericht zijn de IND als organisatie professioneler, sterker en wendbaarder te maken. De trainingen vinden vooralsnog deels fysiek en deels online plaats.


0 opmerkingen
bottom of page