top of page

OVERHEID ZOEKT SAMEN TALENT

WORKFORCE
MANAGEMENT

De komende jaren worden er grote veranderingen op de arbeidsmarkt verwacht. De rijksoverheid verwacht grote tekorten op het gebied van ICT, daarnaast ontstaan er ook nieuwe functies. Om voldoende en vitale medewerkers aan te trekken, hebben de shared service organisaties (SSO’s) van het ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen, Expertisecentrum Organisatie en Personeel en de Belastingdienst de handen ineen geslagen en het samenwerkingsconvenant voor een rijksbrede Werving en Selectie oplossing ondertekend. Gezamenlijke ingebruikname en -beheer, exploitatie en doorontwikkeling zijn hier onderdeel van. Daarnaast bevat het convenant intenties, ambities en afspraken tussen partijen over de samenwerking op het gebied van werving en selectieprocessen, uitwisseling van kandidaten, het genereren van managementinformatie en innovatie. De nieuwe oplossing is sinds eind 2018 operationeel bij Defensie de overige overheden volgen nu.

GROTER AANBOD DOOR RIJKSBREDE WERVING EN SELECTIE OPLOSSING

Belangstellenden, sollicitanten en kandidaten worden door de rijksbrede oplossing zo goed mogelijk -  zowel binnen als over - de muren van de aangesloten SSO’s aan passende banen gematcht. Dit zorgt voor een groter aanbod van potentiële medewerkers en een snellere invulling van openstaande vacatures. Ook is er een optimale benutting van doorstroom, loopbaanbegeleiding en mobiliteit tussen de deelnemende SSO’s mogelijk. Een ander groot voordeel voor de HR-adviseur is het inzicht in real-time HR-data en -analytics. Dit leidt tot betere effectiviteit van wervingscampagnes en selectiecapaciteit en biedt voordelen bij informatievoorziening, hergebruik van sollicitatiegegevens en transparantie op de interne arbeidsmarkt. Voor sollicitanten wordt solliciteren binnen het Rijk eenvoudiger.

Mano Radema programmamanager van de Rijksbrede Werving en Selectie oplossing en trots op het resultaat. We maken zo weer een stap met elkaar. Het doel is om het tekort aan mensen in te vullen. We maken zo de vijver groter. Je solliciteert niet meer bij alleen bij 1 overheidsorganisatie maar bij alle overheidsorganisaties.  Je krijgt inzicht in alle vacatures. 

RAPPORTEN EN PUBLICATIES
bottom of page