top of page
  • Foto van schrijverMano Radema

Een persoonlijke AI-gezondheidsadviseur: de toekomst van gezondheidszorg?

Stel je voor: een persoonlijke chatbot die niet alleen je bloedwaarden en suiker analyseert, maar ook gepersonaliseerde adviezen geeft over voeding en gezondheid. Jaarlijks controleer ik mijn eigen bloedwaarden, ik kan die teruglezen in mijn zorgportaal en dit bracht me op het idee om deze data te benutten voor het ontwikkelen van een AI-chatbot. Zo ontstond het experiment om te zien of deze bot in staat zou zijn om mij waardevolle gezondheidsadviezen te geven.


Hoe werkt de "Mijn Gezondheid” Chatbot?

De basisfunctie van "Mijn Gezondheid chatbot" is het analyseren van bloedwaarden die je kunt uploaden vanuit het zorgportaal. Je traint de chatbot, geeft instructies. En vervolgens kun je allerlei vragen stellen en geeft de bot voedingsadviezen en gezondheidstips.


Geïntegreerd advies van experts

Ik zie de chatbot als een signaleringsfunctie, preventief, nog voorafgaand aan de eerste lijn, of als input voor gezondheidsexperts. Daarom is het mijn idee om de chatbot te koppelen met dokters, voedingsdeskundigen en personal trainers. Zo kan de chatbot niet alleen AI-gebaseerd advies geven, maar ook toegang bieden tot professionele consultaties wanneer dat nodig is.


Gebruiksvriendelijke interface

Om de interactie met gebruikers zo soepel mogelijk te laten verlopen, streef ik met "Mijn Gezondheid" chatbot naar een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Heldere instructies en een vriendelijke toon begeleiden gebruikers bij het uploaden van bloedwaarden en het ontvangen van advies. Dit resulteert in een fijne ervaring die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en technische vaardigheden.


Mijn Gezondheid Chatbot: AI in de zorg
Let op: alles wat je op deze afbeelding ziet is o.b.v. fictieve bloedwaarden

Welke vragen kun je de persoonlijke AI-gezondheidsadviseur stellen?

De “Mijn Gezondheid” Chatbot is veelzijdig! Je kunt verschillende vragen stellen, variërend van uitleg over bloedwaarden tot voedings- en sporttips.


Zie hieronder een voorbeeld van een aantal prompts:


  1. Kun je uitleggen wat de bloedwaarden betekenen?

  2. Kun je voedingstips geven?

  3. Welke lichaamsbeweging past het beste bij mijn huidige gezondheidstoestand?

  4. Hoe kan ik mijn slaappatroon verbeteren voor een betere algehele gezondheid?

  5. Wat zijn enkele effectieve strategieën om stress te verminderen?

  6. Hoe kan ik mijn dieet aanpassen om mijn cholesterolgehalte te verlagen?

  7. Kun je me advies geven over het omgaan met allergieën en intoleranties in mijn dieet?

  8. Moet ik naar de dokter?


Mijn Gezondheid Chatbot: persoonlijke voedingstips o.b.v. bloedwaarden
Let op: alles wat je op deze afbeelding ziet is o.b.v. fictieve bloedwaarden

Als je benieuwd bent naar voedingstips op basis van je bloedwaarden, kun je daarna verder vragen naar recepten die aansluiten op dat advies. Hieronder staat een voorbeeld:


Recepten voor gezond leven: AI in de zorg
Let op: alles wat je op deze afbeelding ziet is o.b.v. fictieve bloedwaarden

AI in de zorg

De vergrijzing legt een druk op het zorgsysteem. Het zorgsysteem is voornamelijk ingericht op het curatieve gedeelte. Met andere woorden, er wordt pas ingegrepen als je waarden boven een grens zitten of als je ziek bent. Maar niemand monitort de ontwikkeling van je waarden voordat ze in het rood komen. Een AI-gezondheidsadviseur kan bijdragen aan preventieve gezondheidszorg en daarmee de druk op de zorg verminderen. Door regelmatige monitoring en tijdige adviezen kunnen veel gezondheidsproblemen worden voorkomen of in een vroeger stadium worden aangepakt.


AI wordt al gebruikt in ziekenhuizen voor het adviseren over zorgniveaus, zoals beslissingen om patiënten van high care naar medium care te verplaatsen. Deze processen kunnen efficiënter worden met geavanceerdere AI die regelmatig updates en adviezen kan geven op basis van real-time data-analyse.


Human in the loop

Het belang van het combineren van menselijkheid met AI in de gezondheidszorg kan niet genoeg benadrukt worden. Hoewel AI enorme voordelen biedt in termen van efficiëntie en nauwkeurigheid, brengt het ook potentiële risico's met zich mee. Een belangrijk aspect van het gebruik van AI in de zorg is daarom de 'Human in the Loop'-strategie waar ik het op LinkedIn al eens eerder over heb gehad.


Wat is “Human in the loop?”

“Human in the loop” houdt in dat menselijk toezicht en interventie essentieel blijven bij het gebruik van AI-systemen zoals “Mijngezondheid Chatbot”. Menselijk toezicht zorgt ervoor dat eventuele fouten of onjuiste interpretaties van de AI worden opgemerkt en gecorrigeerd. 


Bovendien helpt menselijk toezicht om het vertrouwen van zowel zorgverleners als patiënten in AI-systemen op te bouwen. Het geeft een gevoel van controle en verantwoordelijkheid, waardoor de acceptatie en adoptie van AI in de zorg wordt bevorderd. Door te erkennen dat AI een hulpmiddel is en geen vervanging voor menselijke expertise, kunnen we een synergie tot stand brengen die de kwaliteit en efficiëntie van de gezondheidszorg verbetert.


Toekomstvisie voor “Mijn Gezondheid" Chatbot

Mijn visie voor "Mijn Gezondheid" Chatbot is dat het niet alleen een persoonlijke gezondheidsassistent wordt voor individuen, maar ook een integraal onderdeel van de gezondheidszorginfrastructuur. De mogelijkheden om deze technologie te integreren in reguliere zorgprocessen zijn enorm en veelbelovend. Van het ondersteunen van artsen bij diagnoses tot het bieden van gepersonaliseerde behandelplannen, AI-systemen zoals "Mijn Gezondheid" chatbot kunnen een revolutie teweegbrengen in hoe we omgaan met gezondheid en ziekte.


Wat denk jij? Hoe zie jij de toekomst van AI in de gezondheidszorg? Zou je de “Mijn Gezondheid” Chatbot willen inzetten voor het verbeteren van jouw eigen gezondheid? Kunnen we het ook gaan inzetten in het bedrijfsleven?

0 opmerkingen

Comments


bottom of page