top of page

BOKSEN: EEN INTERVENTIEMETHODE

Neem een pas op de plaats met een boksclinic. Wanneer je vastloopt in je organisatie, bij je project of als topsporter. Een sessie met Dr. Boks brengt weer beweging.

De boksinterventiemethode van Dr. Boks, ontwikkeld in samenwerking met Paul van der Zwam van Topsportcompany, is wetenschappelijk gestoeld en helpt mensen vorm te geven aan hun eigen ontwikkeling.

 

Ik pas de methode op een authentieke manier toe. Puur, eerlijk en direct: ik maak contact, observeer, geef feedback en stel duidelijke grenzen. Zo maak ik zowel topsporters als organisaties bewust van hun gedrag.

 

Topsporters

Het is een hele opgave om als topsporter succesvol te blijven. Waar je altijd bij stil moeten blijven staan, is het vormgeven van je eigen ontwikkeling. Dat staat rechtstreeks in verband met zelfvertrouwen, zelfinzicht, zelfcontrole en samenwerking. Een sessie met Dr. Boks maakt deze thema’s inzichtelijk en bespreekbaar. Voor jou, je team en je staf. In overleg kiezen we voor een traject dat past bij jouw vraag en situatie. Naast een of meerdere boksclinics, behoren ook ontwikkelgesprekken tot de mogelijkheden. 

 

Organisaties

Ook bij organisaties pakt Dr. Boks de handschoen op. Of het nu gaat om fusies, congressen, teambuilding of een vastgelopen situatie, als onderdeel van programmamanagement. Leer elkaar beter kennen, creëer een efficiënte, effectieve samenwerking en maak gedrag bespreekbaar. Boksen is niet alleen leuk en (ont)spannend, maar het vertelt ook veel over de keuzes die je op de werkvloer maakt. Wil je weten hoe een boksclinic je organisatie kan helpen? Ik vertel je graag over de mogelijkheden.  

Giovanni van Bronckhorst

GIOVANNI VAN BRONCKHORST FOUNDATION EN S.V. GIO

Kapitein leren zijn op hun eigen schip. Dat is waar de Giovanni van Bronckhorst Foundation voor staat. Vanaf het eerste uur ben ik betrokken bij S.V. GIO, een naschools sport- en onderwijstraject dat kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand helpt sterker in hun schoenen te staan.

 

De bokssessies van Dr. Boks zorgen ervoor dat deze kinderen zelfvertrouwen opbouwen en de kapitein van hun eigen schip worden. Ik boks met de kinderen om hen doelen te leren stellen en keuzes te maken. Dankzij Dr. Boks-methode voelen kinderen zich welkom, gezien, veilig en vertrouwd. De onderlinge band met hun docent(en), coach(es) en klasgenoten groeit. Dit alles met één doel: het vormgeven van hun persoonlijke ontwikkeling.

In 2018 boksen 600 kinderen in de Kuip. Ze starten bij de Erasmus Universiteit en het tweede seizoen bij Arsenal. S.V. GIO is verkozen tot de drie beste projecten wereldwijd door Beyond Sport.

Kijk hier naar de uitzending van Pauw, waar Mano en Giovanni vertellen over S.V. GIO.

f4e0d291-9281-4622-b1b5-45971962d6ca-ori
lightbox-Logo Giovanni van Bronckhorst f
drkboks_website.png
SVGIO.jpg
bottom of page