top of page
  • Foto van schrijverMano Radema

IND Nieuwe werving- en selectieprocedure van start

6 maanden na de start van het programma Arbeidsmarktstrategie start het nieuwe werving- en selectieprocedure bij de IND. Dat betekent dat de afdeling HR gaat helpen met het werven en selecteren van nieuwe collega's. Dit is één van de resultaten van de nieuwe arbeidsmarktstrategie die het MT IND in juni vorig jaar heeft vastgesteld.


Met de nieuwe arbeidsmarktstrategie is het mogelijk om (grote) schommelingen in de personeelsbehoefte beter te voorzien en zijn we voor bezetting, werving en selectie minder afhankelijk van externe partijen. Pilots laten al goede resultaten zien.


Werk uit handen 'Tot nu toe kwam er nog veel werk op de schouders van een leidinggevende met een openstaande functie,' vertelt Mano Radema, programmamanager Arbeidsmarktstrategie. 'Maar in de nieuwe procedure heeft elke directie een eigen recruiter.


Ontzorgen 'We hebben de processen en onze dienstverlening ingericht, om de managers zoveel mogelijk te ontzorgen', vervolgt Mano. We hebben nu recruiters, sources, recruitment marketing, carrièrepagina ingericht die niet alleen veel bezoekers trekt, maar ook daadwerkelijk kandidaten oplevert. We hebben veel data, en tweaken onze conversie. Zo kunnen we sneller en beter goed gekwalificeerde medewerkers binnenhalen voor de IND.'

0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page