top of page
  • Foto van schrijverMano Radema

Boksen met de Feyenoord Academie

Paul van Zwam haalt Mano Radema erbij ter ondersteuning van de mentale leerlijn.

Mentale voorbereidingen voor de Kuip, Champions League of Oranje? Ja, voor sommige wel. Klik op de link https://www.dailymotion.com/video/x2cgweu voor de documentaire van Fox over de Feyenoord Academie.


"We zoeken de spanning op. We brengen de spelers in een onbekende en spannende situatie. Daar kun je niet doen alsof. Het is echt. Daar ervaar je hoe je onder druk presteert. Boksen is de spiegel die je gedrag uitvergroot"; benadrukt Mano Radema. Als je het filmpje bekijkt, zie je dat Justin Bijlow instapt op het moment dat de controle even weg is.Mano praat enthousiast verder. Tegelijkertijd spiegelen we jouw gedrag aan je teamgenoten. Zij leren je beter kennen. Zo kunnen ze je beter coachen. Anders gezegd feedback geven. Goede feedback geven is lastig, vooral als het spannend is. We leren hoe je feedback geeft. Concreet, helder, resultaat gericht. Je moet veel eisen van elkaar. Niet gelijk het resultaat verwachten. Trainen, trainen en nog eens trainen, hulpvragen stellen en feedback geven.


Voor mij is een boksessie geslaagd als de staf, het team en de spelers een plan hebben waarmee zij zich mentaal verder ontwikkelen.


Onze kracht? Voorbereiding. Gameplan. Heldere afspraken. Weten waar we wel en niet goed in zijn. Controle en overzicht. Ja, wat we van de spelers verwachten, eisen we ook van onszelf. We maken het spannend, we zoeken de grens op, zo creëren we een echte stress situatie, terwijl het veilig is en er ook veel lol is.


Het is een eer en groot plezier om met Paul van Zwam te werken. Hij is voor mij de beste op het gebied van mentale ontwikkeling. Hij schiet altijd raak;-). Weet de juiste vragen te stellen.We boksen ook met het bedrijfsleven. Doe je mee. Let wel we eisen wel het hoogste van je. Wij geloven dat je het kunt. We geven je eerlijk feedback.


0 opmerkingen

Comments


bottom of page